Ankara Üniversitesi Teknokent bünyesinde 2013 yılında kurulan ve 2015 yılında TÜBİTAK 1513 TTO Destekleme Programı kapsamında desteklenen Ankara TTO, güçlü kadrosu ile TÜBİTAK’ın TTO’lar için tanımladığı destek modülleri kapsamında bütünleşik bir yaklaşımla Ankara Üniversitesi akademisyenlerine-araştırmacılarına, öğrencilere ve Teknokent firmalarına hizmet vermektedir.
Ankara Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Araştırma ve Geliştirme çalışmalarının; ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttıracak ürün ve hizmetlere dönüşmesini sağlayarak, üretilen teknolojilerin ticarileştirilmesi ile fikri ve sınai mülkiyet haklarının etkin yönetimi, ana amacımızdır.

Vizyonumuz
Nitelikli araştırmalar yapan, bilgi ve yeteneklerini insanlık ve ülke yararına kullanan ve evrensel düzeyde fark yaratarak geleceğe yön veren yenilikçi üniversite olma vizyonuna sahip Ankara Üniversitesi bünyesinde yürütülen araştırmalardan elde edilen sonuçları ticarileştirerek ülke ve bölge ekonomisinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine ve rekabet üstünlüğü sağlamasına katkı sağlamaktır.
Misyonumuz
01. Proje Bilgilendirme ve Destek Hizmetleri
Akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası araştırma fonlarından azami ölçüde yararlanabilmesi için bilgilendirme, proje hazırlama ve yürütme desteği veriyoruz.
02. Üniversite-Sektör İş Birliği Hizmetleri
Ankara Üniversitesinin teknolojik altyapısı ve bilgi birikiminin, Ar-Ge danışmanlık ve Ar-Ge proje ortaklıkları şeklinde, sanayinin ihtiyaçlarının karşılanmasına sunulması, verimli biçimde yürütülmesi ve başarı ile sonuçlanması için çalışıyoruz.
03. Fikri Hak Süreçleri Destek Hizmetleri
Akademisyenlerimizin proje çıktılarından doğan fikri ve sınai haklarının korunması ve sanayi kuruluşlarına lisanslanması için destek oluyor, fikri ve sinai mülkiyet hakları portföyümüzü yönetiyoruz.
04. Şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri
Girişimci, öğrenci, mezun ve öğretim elemanlarının yeni ürün ve teknolojilerinin ekonomiye kazandırılması için şirketleşme ve girişimcilik destekleri veriyoruz.









