Rakamlarla Ankara TTO
FSMH
OCAK
TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’na Ankara TTO İmzası
2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında başarılı bulunan üniversite ve firmalara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ve Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş’in katıldığı törenle belgeleri takdim edildi. Üniversitemiz, Ankara TTO’nun yoğun çabasıyla en fazla proje kabul sayısına ulaşan 2. üniversite oldu. Ankara Üniversitesi’nin desteklenmeye hak kazanan 15 projesi aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 45 doktora öğrencisi yetiştirilecek.
Prof. Dr. Hijran Yavuzcan’dan AQUAEXCEL 2020 Başarısı
Üniversitemiz Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden, Prof. Dr. Hijran Yavuzcan liderliğinde hazırlanmış, IMR (Norveç) ve HCMR (Yunanistan) ortaklığıyla sunulan “Welfare Index Modeling of Sea Bass and Sea Bream “ başlıklı proje AQUAEXCEL 2020 proje grubunda desteklenmeye hak kazanmıştır.
2018 Patent Başvurularına TTO Damgası
Üniversite’ye bildirimde bulunulan 14 adet buluş için Üniversite adına hak sahipliği kararı alınmış, 2 tanesi serbest buluş olarak değerlendirilmiştir. 2018 yılında toplamda Ankara Üniversitesi adına 14 adet ulusal patent başvurusu yapılmıştır. Serbest buluş olarak değerlendirilen 2 adet buluşun patent başvurusu ise bildirimde bulunan akademisyenimiz adına yapılmıştır.
TÜBİTAK 1001 - II. Dönem Sonuçları
Üniversitemizden 7 adet proje fonlanmaya hak kazanmıştır. Kabul projelerin yanı sıra panel değerlendirme notu C+ olan 10 adet proje, bir sonraki başvuru dönemini beklemeden başvurularını yapmışlardır.
TTO A.Ü. Kadın Platformu Koordinatörlüğü’nde
Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü Ocak ayı toplantısında Sabancı Vakfının açmış olduğu Hibe programı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonunda AÜKPK olarak, "Sağlıklı yaşayan ve kendilerine güvenen kadınlar" adında bir proje ile başvuru yapılmasına karar verildi.
TÜBİTAK 2244 Başarısı
”Kabul edilen 120 projeden 15'inin yürütücüsü olan Ankara Üniversitesi, Türkiye'de proje kabul sayısı en fazla olan 2. üniversitedir.

ŞUBAT

TAI ile Üniversite Sanayi İş Birliği Başarısı
Üniversite - Sanayi İşbirliği kapsamında; Ankara TTO’nun çabalarıyla ilk kez Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü akademisyenlerimiz ile TUSAŞ TAİ arasında proje sözleşmesi imzalandı.

ankaBİGG 2019 Başvuruları Başladı
Yenilik ve Girişimcilik alanında kapasite artırılması adına yeni dönem BİGG Başvurularımız Şubat ayında başladı.

Yenilikçi İlaçlar Girişimi Bilgi Günü
Yaşam bilimlerinde dünyanın en büyük kamu-özel sektör ortaklığı olan IMI kapsamında Ankara TTO uzmanları TÜBİTAK’ın düzenlediği Yenilikçi İlaçlar Girişimi 17. Çağrısı Bilgi Günü’ne katıldı.
MART
7 Adet 1001 Projemiz Daha Desteklenmeye Hak Kazandı
Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılmasına imkan sağlanan 10 adet 1001 Projemizin 7 adedi desteklenmeye hak kazandı. Böylelikle 2018 2. Dönem desteklenmeye hak kazanan başvurularımız 14'e yükselmiştir.
2018 yılı TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı izleme toplantısını başarıyla tamamladık.
ankaBİGG Tanıtımları Kapsamında Adana'dayız!
Ankara TTO’nın yürütücü olarak yer aldığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında "Sağlık ve İyi Yaşam" ile "Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme" tematik alanlarında teknoloji odaklı iş fikirlerinin, nitelikli iş planlarına dönüştürülmesi hedeflenen program dahilinde Çukurova Üniversitesi’nde ankaBİGG projesinin tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca Mart ayı içerisinde Ankara Üniversitemizin çeşitli fakültelerinde ankaBİGG tanıtım toplantıları gerçekleştirilmiştir.
ASO'da Bilgi Paylaşımı Toplantısı
22 Mart tarihinde ASO’da geçerkleştirilen ve Ankara’da yerleşik 7 Teknopark Genel Müdürünün konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda; Ülkemizde Ar-Ge yatırım ve politikalarının belirlenmesi, uygulanması esnasında yaşanan sorunlar ve öneriler dile getirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Teknokent Genel Md. Sn. Şebnem Doğan tarafından Teknokentin sağladığı avantajlar ve teknoloji geliştirme konusunda oluşturulan ekosistem konusunda bilgiler verilmiştir.
TÜBİTAK Desteklerini Araştırmacılarımıza Anlatıyoruz
YAY Platformu Projesi İçin İstanbul’dayız
Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen İstanbul Kalkınma Ajansı Destekli Yenilikçi Ara Yüz Platformu Projesi kapsamında Uluslararası İleri Düzey Kuruluş Temsilcileri ve Türkiye’nin ileri gelen TTO’ları ile bir araya geldik.
U.S. Grants Başarısı
”ABD ortaklı "Türkiye'de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları" isimli projemiz The U.S. Embassy Grants Program tarafından kabul almıştır.

Ankara İnovasyon Haftası
”Ankara Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Erkan İbiş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank'ın da katılım sağladığı etkinlik 7 gün boyunca 4 farklı kampüste yaklaşık 1500 katılımcıya ev sahipliği yaptı.

NİSAN
THE U.S. EMBASSY GRANTS PROGRAM’ına yaptığımız başvuru kabul aldı!
ABD ortaklı "Türkiye'de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları" isimli projemiz The U.S. Embassy Grants Program tarafından kabul almıştır.
-
Ankara İnovasyon Muhteşem Bir Haftayı Geride Bıraktı
Ankara İnovasyon 2019; Ankara Üniversitesi Teknokent koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ve Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle, ASELSAN, GEN-ERA, STM, TÜRKSAT ve FNSS ana sponsorluğunda, yenibiris.com ve Lavarla iletişim sponsorluğunda muhteşem bir haftayı geride bıraktı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank'ın da katılım sağladığı etkinlik 5 gün boyunca 4 farklı kampüste yaklaşık 1500 katılımcıya ev sahipliği yaptı.
Ankara TTO’dan SAYEM Başarısı
TÜBİTAK’ın ulusal yüksek teknoloji hedefleri doğrultusunda özel sektör, üniversite ve kamu işbirliğiyle yenilik ağları oluşturarak katma değeri yüksek ürün veya ürün grubu geliştirme amacıyla açtığı SAYEM programında Ankara Üniversitesi’nin ortak olduğu dört adet proje kabul almıştır. Ankara Üniversitesi TTO İntergen ve STM başvurularında ortak olup, Panagro-Ankara Üniversitesi-Kimera konsorsiyumunda ise niyet beyanında bulunmuştur.
TGB'ler Koordinasyon Toplantısı
Teknokent Genel Müdürü ve TTO yöneticisi Şebnem Doğan Ankara Üniversitesi Teknokent ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin yetkinliklerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
MAYIS

Mayıs Ayı Patent Başvuruları
TTO patent birimimiz mayıs ayında Tıp, Eczacılık, Biyoteknoloji ve Ziraat alanlarında 11 adet patent başvurusu daha gerçekleştirdi. Böylelikle Ankara Üniversitesi TTO patent birimimiz son bir yılda Ankara Üniversitesi adına toplamda 30 patent başvurusu gerçekleştirmiş oldu.

Tıp Fakültesi Eğitimlerimizi Tamamladık
Ankara Üniversitesi TTO uzmanlarımızın Mayıs ayı boyunca Tıp Fakültesi’nde toplamda dokuz eğitim olmak üzere Akademik Girişimcilik, ankaBİGG, Patent Eğitimi ve Proje Yazım Eğitimleri gerçekleştirirken bu eğitimlere 100’den fazla akademisyenimiz katılım sağladı. Tüm akademisyenlerimize teşekkür ederiz.
Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Üyelerinden Prof. Dr. Alp CAN’ın TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Projesi desteklenmeye hak kazandı.
HAZİRAN
Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'nda Sunum Gerçekleştirdik
Konferansta, mühendislik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve sağlık bilimleri dalları açısından yenilik, girişimcilik ve teknoloji konuları tartışıldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, iş dünyası, kamu kesimi ve STK temsilcilerini bir araya getiren konferansta, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarımız bildiri sunumları gerçekleştirdi.

IPA 2- Ankara Innovative Cancer Theranostics Development Center (AnkaTheraHub) proje başvurusu gerçekleştirildi
IPA II – Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü’nün yürütücülüğünde Ankara TTO ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) ortaklığı ile başvuru yapılmıştır. Kanser alanında ileri teknoloji teşhis ve tedavi ürünlerinin geliştirileceği AnkaTheraHub’a; Ankara Kalkınma Ajansı (AKA), T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi destek vermektedir.
Alanında Yetkin Bilim İnsanları Ankara Üniversitesi'nde
”Dünyanın ilk 100 üniversitesinden üç bilim insanı Ankara Üniversitesi'nde!

TEMMUZ
Alanında Yetkin Bilim İnsanları Ankara Üniversitesi’nde
Dünyanın ilk 100 üniversitesinden üç akademisyen TÜBİTAK 2232 kapsamında TTO çabalarıyla Ankara Üniversitesi’nde!
Eczacılık Fakültesi’nden Dermakozmetik Ürün Lisansı
Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi akademisyenleri ve sektörün önde gelen dermakozmetik firmalarından biri ile elastikiyet kaybı ve pigmentasyon sorunu yaşayan ciltlerde yaşlanmanın geciktirilmesi üzerine formülasyon geliştirmek üzere üniversite-sanayi işbirliği projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında ortaya çıkarılacak ürünün ticarileştirilmesi için firma ile TTO aracılığıyla lisans sözleşmesi hazırlanarak satış gelirlerinden pay alınabilmesi sağlanmıştır.
Ankara TTO RSPInfo Days’de
Üniversitemizin IPA II kapsamında yürüttüğü 'Agrigenomic Hub' projesi kapsamında “RSPinfo-RYOP (2014-2020) Program Otoritesi, işbu programın Nihai Yararlanıcıları ve Program Tanıtımı için Teknik Yardım Projesi Bilgilendirme Toplantısı ve Yararlanıcı Eğitimleri” ne Ankara TTO'dan 2 uzmanımız 17-19 Temmuz 2019 tarihlerinde katılım sağlamıştır.
Tıbbi Cihaz Sektörü Odak Grup Çalışması
Ankara TTO olarak 3 Temmuz 2019 tarihinde Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın ev sahipliğini yaptığı “Tıbbi Cihaz Sektörü İçin Preklinik ve Klinik Araştırma Çalışmalarının ve Piyasaya Arz Sonrası Klinik Takip Süreçlerinin; Yeterliliği ve Mevzuata Uyumluluğu ve Yetkinliği” başlıklı çalıştaya katılım sağladık.
TÜBİTAK 2236 - Co-Funded Brain Circulation Scheme (Co-Circulation Scheme) Programı kapsamında Max Planck Nörobiyoloji Enstitüsü’nden doktora sonrası araştırmacı Mutlu Erdoğan çalışmalarını Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde hayata geçirecektir.
AĞUSTOS
TÜBİTAK ARDEB 1001 Programında 12 Projemiz Desteklendi
TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nda Üniversitemizden 12 proje desteklenmeye hak kazandı. Ankara Üniversitesi, 12 projeyle en çok desteklenen üniversiteler arasında 4. sırada yer aldı.
Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Üyelerinden Doç. Dr. Burak KANDİLCİ’nin TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Projesi desteklenmeye hak kazandı.
-
Panagro ile SAYEM Çalıştayı
Panagro, Ankara Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Kimera’nın oluşturduğu konsorsiyum SAYEM projesi kapsamında çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştaya Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Cumhur Çökmüş ve rektör yardımcımız Prof. Dr. Sayın Ayşen Apaydın da katılım sağladı. Çalıştayda Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü ve TTO yöneticisi Sn. Şebnem Doğan FSMH hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
1004 Programı ‘’Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve
Uygulamaları Yüksek Teknoloji Platformu’’ Çalıştayı1004 Programı dahilinde oluşturulan ‘’Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve Uygulamaları’’ Yüksek Teknoloji Platformu Proje paydaşlarımız ile birlikte 2 Ağustos günü Ankara Üniversitesi Rektörlük, YK toplantı salonunda çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştaya ASELSAN ve İntergen firma yetkilileri, Sağlık Bilimleri, Koç, Bilkent üniversitelerinden ve Şehir Hastanesi’nden araştırmacılar, ilgili Ankara Üniversitesi akademisyenleri katılım sağladı.
-
“İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi” Tanıtımı
20 Ağustos’da Gölbaşı Belediye Başkanı Sn. Ramazan Şimşek’in de katılım sağladığı Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi "İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi" tanıtım toplantısı Gölbaşı - Yağlıpınar Mahallesi’nde yapıldı.
ERA Chairs ve Twinning Bilgilendirme Etkinliği
6 Ağustos tarihinde Ankara TTO tarafından Ufuk 2020 kapsamında "ERA Chairs ve Twinning" çağrılarına yönelik bilgilendirme sunumu Ankara Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
EYLÜL
Tech-InvesTR Başvurumuz Kabul Edildi
Çağrı kapsamında yapılan başvurular arasında 5 girişim sermayesi yatırım fonu TÜBİTAK ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. Ankara Üniversitesi Teknokent olarak, Gedik PYŞ tarafından oluşturulacak girişim sermayesi yatırım fonuna Hacettepe Üniversitesi Teknokent, Afyon Uşak Zafer Teknopark, Arı Teknokent, Çukurova Teknokent ile katıldık. Bu fon ile teknokentimiz bünyesinde girişimcileri desteklemek üzere sermaye ve bilgi birikimi sağlanacaktır.
-
Kırsal Kalkınma İyi Uygulamalar Toplantısı Düzenledik
Ankara Üniversitesi Veteriner ve Ziraat Fakülteleri yanında bulunan tematik teknokent ek alanımız, “Tarım, Hayvancılık ve Gıda Merkezi” nde Kırsal Kalkınma İyi Uygulamalar Toplantısı düzenlendi. Toplantıda TTO uzmanları, üniversitemiz akademisyenleri ve akademisyen firma temsilcileri faaliyetlerimiz hakkında Kalkınma Ajansı temsilcilerine bilgi verdi. Toplantıya Ankara Kalkınma Ajansı, Fırat Kalkınma Ajansı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri katıldı.
Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi Alanı Bilgi Günü
TÜBİTAK ve Ankara TTO tarafından organize edilen UFUK 2020 Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi alanı Bilgi Günü Ankara Üniversitesi Rektörlük Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda akademisyenlerimize destek ve ödül programlarının yanı sıra Twinning programı hakkında bilgi verildi.
TÜBİTAK 1004 – Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında “Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve Uygulamaları” Yüksek Teknoloji Platformu başvurusu yapıldı
Ankara Üniversitesi TTO desteği ile Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü’nün yöneticiliğinde oluşturulan Yüksek Teknoloji Platformu’nda 2 Üniversite Araştırma Merkezi ile 2 ARGE Merkezi Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş; Fransa’dan 1 üniversite ise AB ortağı olarak yer almıştır. Yüksek Teknoloji Platformu’nda ayrıca 8 yurtiçi ile 3 yurt dışı üniversite, 1 Uluslararası Araştırma Enstitüsü, 1 teknoloji tabanlı Firma ve Şehir Hastanesi olmak üzere 14 farklı Kurum’dan araştırmacı ve danışmanlar görev alacaktır.
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Müjde ERYILMAZ’ın TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Projesi desteklenmeye hak kazandı.
Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı'na Uluslararası Proje Desteği
Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönem Hibe Programı kapsamında Ankara Üniversitesi TTO desteğiyle ODTÜ Geliştirme Vakfı yürütücülüğünde ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı ortaklığında "Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik" alanında proje başvurusu yapılmıştır.
EKİM
-
Teknokent ve TTO olarak Verimlilik Fuarı'ndayız
31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen fuarda Ankara Üniversitesi Teknokent ve TTO olarak yer aldık. Açılış seremonisine Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Erkan İbiş, Teknokent Yönetim Kurulu başkanı Prof. Dr. Sayın Ercan Bayazıtlı ve Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Sayın Şebnem Doğan katıldı. Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş Ankara Üniversitesi Teknokent standının yanı sıra Teknokentimizde yer alan TÜRKSAT ve RFTR firmalarının da standlarına ziyarette bulundu
-
Ar-Ge Merkezleri Bilgilendirme ve İş Birliği Toplantısı
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteğiyle sağlık, gıda, tarım alanlarında faaliyet gösteren 76 ARGE merkezi, 16 Teknokent Firması, 5 devlet kurumu ve 42 akademisyenden oluşan yaklaşık 200 araştırmacı ve temsilci Ankara Üniversitesi Teknokent’de buluştu.
Ekim Ayı Patent Başvuruları
Ekim ayında Tıp, Eczacılık, Veteriner ve Gıda alanlarında TTO FSMH birimimiz 6 adet patent başvurusu gerçekleştirdi. Başvurusu gerçekleştirilen patentlerle beraber 2019 yılında Ekim ayına kadar Ankara Üniversitesi adına toplam 18 patent başvurusu gerçekleştirildi.
KHE 6550 Panel Değerlendirmesi
TÜBİTAK uzmanları ve hakemlerin katılımıyla Kök Hücre Enstitüsü’nün 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesi başvurusu kapsamında panel değerlendirme günleri gerçekleşti. Bu süreçte Ankara TTO ekibi olarak Kök Hücre Enstitüsü’ne gerekli desteklerde bulunduk.
Tarım Girişimciliği Yarışmasında Akademisyenlerimize ve Teknokentimize Görev
Türkiye İş Bankası’nın sahipliğinde Kök Projekt'in yürüttüğü “Tarım Girişimciliği Yarışması” 11-13 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Tarım alanında teknolojiye dayalı yenilikçi uygulamaların bulunması ve girişimlerin ölçeklenmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri de mentör olarak görev aldılar. Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Şebnem Doğan’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, AGRİNTE girişimi birinci olmaya hak kazandı.
KASIM
-
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Ödül
2018 yılı performans endekslerine göre elde edilen sonuçlarda Ankara Üniversitesi Teknokent “Gelişmekte olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ödülü Sayın Mustafa Varank, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş ve Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Şebnem Doğan’a takdim etti.
-
Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Özel Sektör Günü
Ankara TTO olarak da destek verdiğimiz HTE Özek Sektör Günü'nde Teknokent ve TTO yöneticimiz sektörün önde gelen yetkililerine Üniversite - Sanayi İş Birliğinin öneminden bahsetti. Sektör yöneticileri ve temsilciler sunumlar sonrasında tesis gezisinde bulundu.
-
Girişimcilik Uzmanlarımız ankaBİGG'i Türkiye'ye Anlatıyor
Girişimcilik uzmanlarımız Ankara Üniversitesi Ziraat, Veteriner, Fen, Tıp ve Mühendislik fakültelerinin yanı sıra Kastamonu Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde ankaBİGG programını girişimci adaylarına aktardılar.
ÜSİMP Patent Fuarı'ndayız
Patent sahibi iki akademisyenimiz ile birlikte ÜSİMP Patent Fuarı'nda sektörün öncü kuruluşlarıyla bilgi alışverişinde bulunduk.
Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Üyelerinden Doç. Dr. Şivge KURGAN’ın TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Projesi desteklenmeye hak kazandı.
Kök Hücre ve Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitülerine Üst Düzey Ziyaret
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Hasan Mandal 6550 sayılı kanun kapsamında ulusal merkez olma yolunda HTE ve KHE'yi ziyaret etti. Ziyaretlere Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Sn. Şebnem Doğan eşlik etti.
Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı'na Uluslararası Proje Desteği
Sivil Toplum Diyaloğu Altıncı Dönem Hibe Programı (CSD VI) Teklif Çağrısı kapsamında Ankara Üniversitesi TTO desteğiyle Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı yürütücülüğünde ODTÜ Geliştirme Vakfı ve The European Rural Development Network-ERDN ortaklığında Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında proje başvurusu yapılmıştır.
ARALIK
Ankara Üniversitesi Teknokent TRT Haber'de
Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ Ortaklığındaki NÖROM Projemiz Kabul Aldı
Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ ortaklığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunulan ‘’Nörobilim Ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM)’’ projesi T.C. Cumhurbaşkanlığı nihai onayı ile kabul edilmiştir. Kurulacak merkez kapsamında, Moleküler ve hücresel araştırmalar, Beyin görüntüleme araştırmaları ve Hesaplamalı araştırmalar alanında Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirilecektir.
TÜBİTAK BİGG Programında %67'lik Başarı
Ankara Üniversitesi TTO tarafından yürütülen ankaBİGG programına dahil olan girişimci adaylarımıza verilen iş planı, iş modeli ve çeşitli eğitimler sonucunda % 67’lık bir başarı oranını yakaladılar. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen panellerde başarılı olan girişimcilerimiz 200.000₺ değerindeki hibeyi almaya hak kazandılar.
-
Akademisyenimize Ödül
“Türkiye’nin Sağlık Ödülleri” kapsamında verilen Doctorclub Awards kapsamında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Uzm. Dr. Hasan Büyükdoğan “El Cerrahisi Sonrası Rehabilitasyonda Giyilebilir Teknoloji: Akıllı Fleksör Atel, Hekim 4.1” projesi ile “Yılın Yenilikçi Cerrahi Bilimler Doktoru” dalında ödüle layık görüldü.
Biovalda’ya Doktorclub Awards’dan Ödül
Doctorclub Awards Ödülleri kapsamında Ankara Üniversitesi Teknokent’inde faaliyet gösteren Biovalda Sağlık Teknolojileri A.Ş. “Yılın Biyoteknoloji ve Genom Teknolojisi Ödülleri” kategorisinde “Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması” dalında ödül aldı.
Doç. Dr. Birce Taban'dan Uluslararası Proje
Su kaynakları ve gıda sistemleri alanlarında yürütülecek uluslararası araştırma projelerinin desteklendiği PRIMA programı kapsamında A.Ü. Ziraat Fakültesi akademisyenimiz Doç. Dr. Birce Taban'ın İspanya ortaklı projesi desteklenmeye hak kazandı.
Fen Fakültesi'nden Uluslararası Proje
TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğine yönelik Mutabakat Zaptı çerçevesinde, 2019 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi akademisyeni Prof. Dr. Yaşar Murat Elçin’in ortak araştırma projesi destek almaya hak kazandı.
ÜSİ Projelerinde TTO'ların Rolü Çalıştayı
Çalıştay kapsamında 24 Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite – Sanayi işbirliği projelerindeki deneyimlerini vaka bazında sunu ile paylaşmıştır. AnkaraTTO adına Kontratlı Ar-Ge vaka sunumunu TTO koordinatörü Fatih Tunca gerçekleştirmiştir.
Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Işıl ÖZAKÇA GÜNDÜZ’ün TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Projesi desteklenmeye hak kazandı.
TÜBİTAK 2244 – Sanayi Doktora Programına Eczacılık, Mühendislik, Tıp, Ziraat ve Veteriner Fakültelerinden 7 adet başvuru gerçekleştirildi.
Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birim Temsilcileri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Seminerine Ankara Üniversitesi TTO olarak FSMH Uzmanımız Özlem Yazır katılım sağladı.
RADSAN Elektromekanik İnşaat Enerji Makine Telekomünikasyon Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi başvurusunu tamamlamış olduğu “Elektromanyetik Etkileşim İzolasyonu için Yöntem Geliştirme ve Ürün Tasarım Çalışmaları” adlı TÜBİTAK 1507 projesi için Ankara Üniversitesi Elektron Hızlandırıcı ve Işınım Tesisi (TARLA)’ nden altyapı kullanımı, ölçüm cihazlarının kullanımı ve mekanik kurulumlar kapsamında danışmanlık ve hizmet alımı gerçekleştirilecektir.
-
TTO Ekibi Eğitimde
TTO uzmanlarımız Üniversite Sanayi İşbirliği Merkez Platformu (ÜSİMP) tarafından 19-21 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul’ da düzenlenen Uluslararası Teknoloji Transfer Uzmanları Organizasyonu müfredatında yer alan “Commercialisation of Research Outputs” konulu eğitime katıldı.